Gaminame varškės sūrį

Pasirodo, tai labai paprasta ir pagaminimas labai greitas – tereiks kokių 10 minučių:

– į puodą pilame 2 litrus pieno (gali būti įvairaus riebumo, pasterizuotas (jei turite, galite papildomai supilti ir pagižusį – kas vasarą dažnai nutinka));
– 5-6 šaukštai grietinės;
– 3-4 šaukšteliai citrinos sulčių arba obuolių acto.

Statome pieną ant viryklės ir įdedame grietinę. Truputį pamaišome ir pakaitiname, kol pamatome, kad masė susimeta į gabalėlius – prieš pat užverdant įpilame citrinos sultis ir dar minutę pakaitiname ant silpnos ugnies. Išjungiame.

Aiškiai matysime, kad masė atsiskyrė: gavome varškę ir skystį. Dabar pasiruošiame marlę arba ploną audinį, įdedame į rėtį ir išpilame visą puodo turinį. Lengvai nuspaudžiame skystį.

Filmuke parodyta, kad varškė pasūdoma. Aš nesūdžiau – juk galima, jei tik norėsite, pasūdyti ir vėliau. Nuspaustą varškę dedame ant lentelės, pridengiame kita lentele arba lėkštute ir prislėgiame kelioms valandoms kažkokiu sunkiu daiktu – čia parodytas didelis butelis su vandeniu. Gaunasi maždaug 350-400 gramų labai skanaus varškės sūrio.

Kad laikytųsi ilgiau, filmuke rodoma, kaip sūris dedamas į skystį, kuris atsiskyrė verdant. Aš to nedariau, nes sūriui sugesti tiesiog nebuvo galimybių – šeimyna kaipmat jį suvalgė su braškėmis 🙂 .. Skonis iš tiesų labai geras – patiko ir suaugusiems, ir vaikams 🙂 .

Siūlau pabandyti ir jums pasigaminti naminį varškės sūrį – jis tiesiog negali nepatikti.. Skanaus! 🙂

4 mintys apie „Gaminame varškės sūrį“

  1. Labas, Laume 🙂

    Čia jau skonio ir fantazijos reikalas.. Man jis skanus būtent be nieko, natūralus – juk galima ką tik nori prie jo pridėti: ir uogų, ir medaus, ir vaisių.. galima ir pasisūdyti kas mėgsta. Bet gerai, kad priminei – čia kaip su namine duona – pas kiekvieną ji kitokia 😉 .. Bandykite, ragaukite ir.. nepamirškite pasidalinti savo receptais 🙂 . Skanaus!

    Patinka

  2. Sveika! Sugrįžau padėkoti. Žinok, pagaminau tą sūrį ir galiu patvirtinti, kad jis tikrai labai skanus. Padariau su džiovintais vaisiais. Vienintėlis trūkumas – jis labai greitai pradingsta 😉 …

    Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: