Tiesos metas

“…Tikrosios išminties krislų gali slypėti visur: atsitiktinėje frazėje, kurią jums ištarė sutiktas draugas, dainos žodžiuose, kuri dabar skamba per radiją, knygoje, kuri pateko į jūsų rankas “visai atsitiktinai“, ir tyliame balselyje, kuris kartais suskamba jūsų galvoje. Gyvenimas vis kalba apie Gyvenimą. Taip, Gyvenimas kiekvieną akimirką perduoda žinią.

…Esama žmonių, kurie savo gyvenimu nori iš tiesų pakeisti pasaulį, ir jie gali tai padaryti. Galbūt jie nepakeis pasaulio tapę jo lyderiais, galbūt nepakeis jo vadovaudami miniai, rašydami perkamiausias knygas ar dainuodami populiarias dainas… Pasaulį jie keis ramiai keliaudami per gyvenimą. Ir vis dėlto jie liks atminty tų, kurių širdis palies ir pakeis vien dėl to, kad jie kitokie. Nes jie elgsis taip, kaip jiems liepia širdis, žingsniuos kitu ritmu. Jie yra Keitėjai, tokia jų esmė. Visa kas pasikeičia, vos jiems įėjus į kambarį, viskas ima atrodyti kitaip, akimirksniu visa kas tampa gerai…

… Pasaulis yra toks, kokį jį sukūrė žmonės. Jis nebūtinai turi būti toks, tačiau gyvenimas atspindi kiekvieną mintį. Pasaulyje, kuriame gyvename, atsispindi žmonijos kolektyvinis protas ir visos idėjos, kilusios ir tebekylančios nuo amžių pradžios iki dabar. Mes galime rasti būdų sugyventi, būti geri ir mylėti vieni kitus, tačiau tai sugebėsime tik atsikratę senųjų pasaulėvokos pagrindų. Nepraraskime vilties, nesiliaukime vėl ir vėl bandyti keisti pasaulio, nebent manome, kad jis mums tinka ir toks.

Žemės, šios planetos žmonės gyvena tokį gyvenimą, kokį įsivaizduoja dauguma. Žmonijos įsitikinimų visuma ir pasaulėžiūra paremta galybe sampratų, kurios, tiesą sakant, tėra gryni nesusipratimai… Jūs žinote, kad daugybė žmonių yra veidmainiai – kalba viena, o daro kita. Ir jie mano, kad jūs tų dalykų nematote. Jie mano, kad kad jūs jų netgi nestebite, o jei ir stebite, tai esate pernelyg nenuovokūs, kad juos perprastumėte. Tačiau viskas ima keistis. Pasaulis pasikeis tuomet, kai pasikeis daugumos žmonių pasaulėžiūra.

…Kūrybinė galia atsiskleidžia trejopai: mintimis, žodžiais ir veiksmais.Nes mintys, žodžiai ir veiksmai yra energija. Cirkuliuodama ji kuria kitas energijas. Tos energijos sukelia ištisus įvykius. Visi kada nors vykę įvykiai, visa, kas kada nors buvo išrasta, pagaminta ar pasiekta, prasidėjo nuo kieno nors prote gimusios minties. Tuomet ji virto žodžiais, kurie galiausia buvo ištarti ir tapo veiksmais. Štai visi trys Kūrybos Įrankiai, daugiau jokių nėra.

… Gyvenimą reikia gyventi su meile, o ne jaučiant neapykantą; gyventi išplėstomis rankomis, o ne stumiant gyvenimą šalin; gyvenimą reikia gerbti, o ne paminti kiekvienu veiksmu, mintimi ar žodžiu. Meilė gyvenimą sutvirtina ir įprasmina, o neapykanta atima iš žmonių jėgas ir gyvenimą sunaikina. Visų svarbiausia yra Meilė.

… Niekuomet nebūna taip, kad nebūtų pasirinkimo. Žmogaus pasirinkimas visuomet atspindi jo norus ir vertybes. Tas procesas vyksta visą gyvenimą: nuolat darome tam tikrus sprendimus, nuolat turime tam tikrų troškimų ir jais atskleidžiame, kas tuo metu esame.

… Visuomet atminkime, kad paklusti ir kurti yra du skirtingi dalykai. Didžiausia dovana žmogui yra gyvenimas. Tai galimybė kurti ir perkurti save kiekvieną dabarties akimirką, sukurti nuostabiausią Savęs variantą…

… Jei gniuždo tai, “koks yra gyvenimas“, pasistenkite išreikšti savo nepasitenkinimą pozityviai, kad tai padėtų kitiems keisti savuosius įsitikinimus, tuomet po truputį nepalankios sąlygos ims nykti. Pasistenkite neteisti ir nesmerkti žmonių ir aplinkybių, atsirandančių viename ar kitame gyvenimo etape – kai fiksuojamės į blogį, mes jį palaikome ir auginame savo negatyviomis mintimis. Geriau rašykite naują gyvenimo pjesę, būkite jos režisieriumi ir pagrindiniu veikėju. Gyvenimui jūs galite suteikti naują prasmę.

… Niekada nebūna netinkamas laikas ištarti “Aš tave myliu“. Tik.. ištarkite tai širdimi, o ne tik žodžiais. Meilę sau ir meilę kitiems patiriate tada, kai imate suprasti, kad visų jūsų galutinis tikslas yra tas pats. Meilė yra besąlygiška, jei jai to trūksta, tai ne meilė, o egoizmas, savo interesų paisymas. Meilė yra bendrų interesų paisymas, tai jungianti jėga. Meilė nėra atsakas, Meilė – tai sprendimas.“

(Iš N.D.Walch’o knygų)

Gražaus visiems artėjančio savaitgalio!! 😀

13 minčių apie „Tiesos metas“

  1. Labas rytas 🙂

    Na tikrai išmintis sklando visur aplink tereikia ją mokėti pasiimti, juk ji nėra užrakinta kažkokiose super slaptose keliems žmonėms prieinamose bibliotekose. Kartais tiesiog priimi tą išmintį, nes ji gali ateiti labai netikėtai, kai kur tai dar vadinama ženklais, suprask “Jei pastebėsi ženklą ir tinkamai jį suprasį- tai tu jau pereini truputį aukščiau“.

    Ačiū už įdomias mintis, ir tau gero savaitgalio Vilte 🙂

    Patinka

  2. Labas, Vytai 🙂
    Reikia tik pastabumo ir sąmoningumo, kad atskirti “pelus nuo grūdų“ .., o informacijos mūsų dienomis išties gausybė – gyvename šia prasme labai įdomiais laikais 😉 .

    Patinka

  3. Labai mėgstu N. D. Walch knygas, tik prie lietuviško vertimo dar neteko prisiliesti. Ačiū už tai. 🙂 Gimtąja kalba šie žodžiai skamba gyviau, juose jaučiu daugiau šviesos. Tikiuosi ateityje pamatyti daugiau šio autoriaus citatų. 🙂

    Patinka

  4. Labas, Audriau 🙂
    Aš jo visas knygas perskaičiau rusiškai.. Kadangi esmę pagavau, apie ką jis rašo, tai į gimtąją kalbą išversti nesunku 🙂 .
    Čia dalis teksto iš lietuviško varianto “Jaunimo pokalbiai su Dievu“. Verta ne tik jaunimui paskaityti 🙂 .
    P.S. Smagu sutikti bendramintį 😀

    Patinka

  5. Tikrai smagu. 😀
    Šiose knygose sukaupta ir surašyta labiausiai išlaisvinanti išmintis kokią tik man teko skaityti ar girdėti 🙂

    Patinka

    1. Labas, Audriau 🙂
      Gerai įvardinote – išlaisvinanti išmintis 🙂 . Ir man šios knygos buvo vienos iš išlaisvinančių pakopų link savęs 😀 ..

      Patinka

  6. Išmintis, kuri lyg savaime skatina neprisirišti prie jokios filosofijos ir savyje ieštoti atsakymų. Tai tarsi gyvenimas, parodytas iš aukščiau. Kai aukščiau pakyli, pamatai platesnį horizontą. 🙂
    P.S. Nevadinkite manęs trečiuoju asmeniu, kadangi mano amžius toks, jog aš turėčiau jus taip vadinti 😀

    Patinka

  7. Pritariu, nes bet kokia informacija, kuri nesupančioja, neriboja, o skatina žmogų patį mąstyti ir daryti savo išvadas, yra Tiesa. Tiesa žadina Mąstytoją ir Kūrėją 🙂 .
    Audriau, trečiuoju asmeniu kreipiuosi į nepažįstamus žmones 🙂 .Galime skaityti, kad susipažinome ir kreiptis “tu“ 😉 ..

    Patinka

Parašykite komentarą