Raštu tai skamba taip:
1. Jei daugiau > 0,9% modifikuoto produkto tik tada taip žymima. Dažniausiai iš JAV, Kanada ir Azijos šalys. Vadinasi, reikia pirkti iš kitų šalių, pvz., Lietuvos.
2. Dešreles su E250 kepant aukštesnėj temperatūroj nei 120 laipsnių (laužas), susidaro nuodai, galintys sukelti vėžį. Žiūrėkit, ką kepate stovyklaudami.
3. E621 – norisi dar to paties.
4. Riešutai, juose gali būti pelėsių. Žiūrėti, ar nepažeista pakuotė ir ar nesusiraukšlėję.
5. Limonadai – dažikliai ir dar gazuoti – abu dalykai kenkia.
6. Iškylautojams. Rinktis, kas mažiau genda, nes galima apsinuodyti
7. Ką reiškia maisto rūšis? Rinktis aukščiausios rūšies – jų kokybė atitinka visus reikalavimus ir draudžiami tam tikri pakaitalai.
8. Mitybos piraminė. Pirma grūdinė kultūra – košės, grūdai, dribsniai – jų daugausia valgyti. Tada daržovės, tada mėsa ir t.t.
9. Riebalai ir saldumynai: kuo rečiau ir mažiau. Kepant tame pat aliejuje, susidaro kancerogenai, kurie kelia vėžį, pvz., keptos bulvytės.
10. 2 litrai vandens be arbatos ir kavos. Lietuvoje vanduo iš krano labai švarus ir dažniausiai gertinas be jokio filtravimo.
Labas, Povilai 🙂
Dėkui, viską taip susisteminai 🙂
Aš džiaugiuosi, kad ir iš oficialių tarnybų JAU eina tikra informacija – labai ilgai jie dangstė gamintojus.. Taigi, pokyčiai prasideda 🙂 .
Dėl vandens – kaip rašiau, jau patvirtinti kitokie tyrimai, taip kad kiekvienas gali pasidaryti jam priimtinas išvadas. O aukščiausios rūšies pasirinkimas, kaip teko skaityti, negalioja miltams – nes jų maistinė vertybė išlieka geresnė žemesnės rūšies miltuose, nes yra mažiau apdoroti.
Buvau labai maloniai nustebinta, kai radau šį klipą. Pasirodo, visuomeninės iniciatyvos tikrai skatina pokyčius, nes informuota visuomenė tiesiog nenori pirkti nuodingų produktų 🙂
Raštu tai skamba taip:
1. Jei daugiau > 0,9% modifikuoto produkto tik tada taip žymima. Dažniausiai iš JAV, Kanada ir Azijos šalys. Vadinasi, reikia pirkti iš kitų šalių, pvz., Lietuvos.
2. Dešreles su E250 kepant aukštesnėj temperatūroj nei 120 laipsnių (laužas), susidaro nuodai, galintys sukelti vėžį. Žiūrėkit, ką kepate stovyklaudami.
3. E621 – norisi dar to paties.
4. Riešutai, juose gali būti pelėsių. Žiūrėti, ar nepažeista pakuotė ir ar nesusiraukšlėję.
5. Limonadai – dažikliai ir dar gazuoti – abu dalykai kenkia.
6. Iškylautojams. Rinktis, kas mažiau genda, nes galima apsinuodyti
7. Ką reiškia maisto rūšis? Rinktis aukščiausios rūšies – jų kokybė atitinka visus reikalavimus ir draudžiami tam tikri pakaitalai.
8. Mitybos piraminė. Pirma grūdinė kultūra – košės, grūdai, dribsniai – jų daugausia valgyti. Tada daržovės, tada mėsa ir t.t.
9. Riebalai ir saldumynai: kuo rečiau ir mažiau. Kepant tame pat aliejuje, susidaro kancerogenai, kurie kelia vėžį, pvz., keptos bulvytės.
10. 2 litrai vandens be arbatos ir kavos. Lietuvoje vanduo iš krano labai švarus ir dažniausiai gertinas be jokio filtravimo.
PatinkaPatinka
Sužinojau naujo apie modifikuotus. Vadinasi, galim valgyti to nė nežinodami, nes žymėti mažų kiekių nebūtina. Dėkui, Vilte 😉
PatinkaPatinka
Labas, Povilai 🙂
Dėkui, viską taip susisteminai 🙂
Aš džiaugiuosi, kad ir iš oficialių tarnybų JAU eina tikra informacija – labai ilgai jie dangstė gamintojus.. Taigi, pokyčiai prasideda 🙂 .
Dėl vandens – kaip rašiau, jau patvirtinti kitokie tyrimai, taip kad kiekvienas gali pasidaryti jam priimtinas išvadas. O aukščiausios rūšies pasirinkimas, kaip teko skaityti, negalioja miltams – nes jų maistinė vertybė išlieka geresnė žemesnės rūšies miltuose, nes yra mažiau apdoroti.
Buvau labai maloniai nustebinta, kai radau šį klipą. Pasirodo, visuomeninės iniciatyvos tikrai skatina pokyčius, nes informuota visuomenė tiesiog nenori pirkti nuodingų produktų 🙂
PatinkaPatinka