Svarbus gebėjimas

Žmogus paprastai nemoka visiškai tylėti. Kai tavo lūpos tyli, tavo protas ir toliau plepa. 

Atrodytų, kad tu tiesiog tyli, bet tavo galvoje verda košė iš tavo minčių. Tavo protas, kaip ta stebuklinga puodynė iš pasakos, be perstojo verda minčių košę. 

Dauguma tavo minčių nemalonios tau pačiam, bet tu nežinai, kaip jų atsikratyti. Tavęs to nemokė.

Tave mokė tik pradėti galvoti, įjungti mąstymo procesą. Taip ir sakė: “Pradėk pagaliau galvoti. Įjunk galvą!“

Bet tie, kas išmokė tave įjungti šį procesą, nežino, kaip jį išjungti arba bent jau laikinai sustabdyti.

O tau reikia šito daugiau, nei tu pats dabar suvoki. Todėl kad dauguma žmonijos problemų ir konfliktų vyksta būtent dėl to.

Kad išmoktum pilnai tylėti be įkyrių minčių ir tiesiog ilsėtis nuo nereikalingos informacijos triukšmo, reikia išmokti sąmoningai kalbėti, girdėti, ką tu sakai ir suvokti, ar tai, ką tu kalbi, yra tiesa.

Išmok sakyti tiesą, išmok sąmoningai kalbėti, sakyti tai, ką tu jauti. Ir tuomet, laikui bėgant, tu išmoksi tylėti be įkyrių minčių galvoje.

Tai ir yra tikras poilsis nuo visokio šurmulio ir įtampos. Tai didžiausia dovana.

Padėka autoriui! Pagal A. Sita esė, vertė ruvi.lt

Meilės ir santarvės mums visiems 🙂 !

7 mintys apie „Svarbus gebėjimas“

  1. Seniai jaučiu, kad išprotėti gal būtų visai neblogai, tik va bėda, norint išprotėti pirma reik proto turėti. O šiaip, tylėti yra gerai, tik labai maža tokių su kuo galima būtų kartu patylėti.

    Patinka

    1. Sveiki, Algirdai!

      Kai aplink tiek informacijos, protas automatiškai “prisigaudo“ minčių tos nesibaigiančios “minčių košės“ virimui. Net sąmoningomis pastangomis nėra paprasta tą “virimą“ nors trumpam sustabdyti…

      Patinka

      1. Jeigu pats neri į tas žinias kuriomis anksčiau nesidomėjai tai tas nėr blogai jeigu neperlenki, po to vis tiek atsisijoja, aišku, jeigu prilaikai proto arklius tam, kad įrankis (protas) nepradėtų vadovauti tam (tau) kas tą įrankį valdo. To negalima leisti nes labai dažnai, tokiu atveju, proto palydovas yra baimė. O dėl to, kad protas prisigaudo minčių… na būna. Gaudykit geras, gražias, spalvotas, pūkuotas mintis, maž protas iš jų visai neblogą košę išvirs 🙂

        Patinka

  2. Atgalinis pranešimas: Svarbus gebėjimas - Šeima Ir Namai

Parašykite komentarą