Nuostabus Akiane Kramarik pasaulis

Akiane Kramarik nuo mažens nuostabiai piešia (nors niekas jos to nemokė), rašo eiles, kuria muziką ir groja pianinu. Įdomu tai, kad kalba keliomis kalbomis, tarp jų ir lietuvių 🙂 . Turi gilų kvantinės fizikos suvokimą – ją vadina indigo vaiku, genijumi. Pažiūrėkime filmuką apie šią mergaitę:

17 minčių apie „Nuostabus Akiane Kramarik pasaulis“

  1. “She was featured on hundreds of radio shows, documentaries“

    o koks tikslas? nepanasu i puikybes tenkinima? daugiausiai itarimu kelia mama

    Patinka

  2. Sveiki, svečias 🙂
    Visi tėvai didžiuojasi savo vaikais.. Faktas tai, kad ši mergina tikrai nuostabiai piešia. O tai, kas vyksta aplink – ne tiek svarbu 🙂 .

    Patinka

  3. Žinote, kai pažiūrėjau įrašą, kaip ji dirba, tai tikrai įspūdinga – net eskizas, pati piešinio pradžia atrodo tarsi gyva.
    Tai, matyt, tas atvejis, kai vaikas jau gimsta su “išpakuotu“ prigimtiniu talentu, kuris reiškiasi nuo gimimo. Kiti vaikai, deja, dažnai yra užgesinami, taip ir neišskleidę savo unikalių gabumų. O juk kiekvienas juos turi.. 🙂

    Patinka

  4. Aš taip pat labai mėgdavau piešti. Puikiai gaudavosi jau nuo mažens.. Realistiškai piešdavau žmonių veidus, daiktus – nors niekas manęs nemokė pamatyti ir atvaizduoti šešėlius, suderinti spalvų atspalvius taip, lyg jie būtų iškirpti iš tikrovės. Tačiau mėgdavau tai daryti pasislėpus – kol nebaigdavau, niekam nenorėdavau rodyti 🙂
    Deja, suaugusieji tuomet nelabai paisė šito švento noro. Kai užklupdavau ką su nebaigtu piešiniu rankoje, nekaltai pilantį pagyrimus ir komentarus, tarpais atrodydavo, lyg kas būtų įsibrovęs ir apvogęs mano pasaulį. Pamatytas darbas būdavo pabaigiamas jau su užgesusia ugnele… Pradėjau paniškai bijoti kritikos 🙂 Tiesiog tirtėdavau iš jaudulio iš šleikštulio, ilgai negalėdavau atsigauti…
    Vėliau, aštuoniolikos metų pradėjau lankyti kursus dailės akademijoje. Savaime suprantama man nepavyko jų baigti:)
    Didžiausia padėka turbūt būtų šitos mergaitės tėvams, kurie pasinaudodami išmintimi ir įžvalgumu padovanojo pasauliui šitokį genijų 😉 Tiesiog antgamtiška!!

    Patinka

  5. Edita, mes visi gimstame su kažkokiais unikaliais gabumais 🙂 – labai gera tai žinoti. Jeigu jie neišsiskleidžia vaikystėje, mes juos galime vystyti suaugę. Ir netiesa, kad per vėlu – tai, ką atsinešame į šį pasaulį kaip talentą, galime “išpakuoti“ bet kokiame amžiuje, tereikia noro ir.. aplinkinių komentarų nepaisymo 😉 .
    Tėvai kartais iš nežinojimo, bet tikrai ne iš piktos valios tuos gabumus vaikystėje prigesina..
    Šita mergaitė gimė jau su labai ryškiu talentu, kurio, matyt, užgesinti neįmanoma buvo. Kiti gimsta su tam tikrais polinkiais į kažkokią veiklą, kuriuos dar reikia vystyti.
    Teko gyvenime sutikti žmonių, kurie vyresniame amžiuje pradėjo labai sėkmingai vystyti savo prigimtinius talentus, ir tai net tapo jų antraja specialybe. Taip kad.. viskas mūsų rankose, Edita 🙂 .

    Patinka

  6. Visos kalbos apie persikūnijusi Čiurlionį, indigo vaikus, antgamtiškumą, fantastiškumą ir kitas nesąmones – muilo burbulas. Ariane darbai (tapyba ar menu to nepavadinsi) – absoliutus kičas. Totalus skonio nebuvimas. Yra šimtai daug gabesnių vaikų, kurie, tiesa, nepasiekę tam tikro amžiaus nesugebės įvaldyti realistinio piešinio (tai vienintelis LAIKINAS Akiane gebėjimas ir privalumas, tik neveltui sakoma, kad išmokyti paišyti galima ir mešką), tačiau jie kur kas kūrybingesni ir genialesni, nei ši panelė. Atėjus laikui jie taps tikrais kūrėjais ir įdomiais menininkais, o čia – kalėjimo paveikslėliai.

    Patinka

    1. Sveiki, vytvas

      žinoma, kad tai ne vienintelis gabus vaikas pasaulyje 🙂 . Tiesiog jos talentas labai anksti pasireiškė ir yra ryškus. Jūsų vertinimai piktoki, bet tai jūsų nuomonė, matyt, yra tam priežastis.

      Yra ir gabesnių, ir talentingesnių vaikų, bet kam lyginti? Netgi pasakyčiau kitaip – visi vaikai gabūs ir turi kažkokį talentą, tik ne visų taip anksti ryškiai pasireiškia 🙂 .

      Draugai atsiuntė nuorodą ir man paliko įspūdį šios mergaitės piešiniai, todėl ir norėjosi pasidalinti su kitais 🙂 .

      Patinka

  7. —Ariane darbai (tapyba ar menu to nepavadinsi) – absoliutus kičas. Totalus skonio nebuvimas—–
    Absoliuciai sutinku su situo teiginiu. Tai, kad jai pasiseke isgarseti tik irodo bendro meninio issilavinimo ir skonio stoka. O ir labai geru piesiniu ji nepasizymi. Menas yra daug daugiau nei gebejimas kurti saldzius paveikslelius. As netgi nepavadinciau tai meno talentu- galbut talentas kicui ar marketingui. Nenuvertinkite meno ir vaiku, kurie jaucia ir turi skoni, kurie intuityviai supranta spalvas, nuotaika, kompozicija- galbut tokie vaikai gyvena visai netoli jusu, bet besizavedami Akeane jus nepastebesite tikru menininku. Ne viskas kas blizga yra auksas 🙂

    Patinka

    1. Labas rytas, Nima,

      Kičas vertinamas pagal kelis kriterijus – pretenzingumą, neskoningumą, nemeniškumą. Yra dar du kriterijai – patinka ir nepatinka. Dažniausiai žmonės vadovaujasi būtent jais.

      Niekas neneigia kitų vaikučių sugebėjimų, atvirkščiai – aš manau, kad visi vaikai yra talentingi, ir kiekvienas turi savo unikalų talentą. Tai, kad patalpinau šią medžiagą, nereiškia, kad manau, kad Akiane yra vienintelė talentinga mergaitė pasaulyje. Mane asmeniškai sužavėjo jos gabumai, jums jie nepadarė įspūdžio. Tai normalu: kiekvienam žmogui priimtina tai, kas rezonuoja su jo vidiniu pasauliu.

      O vertinimai, tuo labiau skonis – subjektyvūs dalykai, ypač mene. Matyt, todėl ir yra tokia įvairovė. 🙂

      Patinka

    1. Labas, fofofo

      Vieni puikiai piešia, kaip ši mergaitė – nuo mažų dienų, kiti moka kažką kitką daryti.. Talentas gali atsiskleisti nebūtinai ankstyvoje vaikystėje.. Kiek žmonių ir vyresniame amžiuje pradeda saviraišką – tokių pavyzdžių apstu 🙂 . Kiekvienas žmogus turi kažkokį talentą 🙂 .

      Patinka

  8. Švelniai tariant truputį per daug išaukštinamas visas šitas reikalas.
    Giluma yra, moka šiltas/šaltas spalvas naudoti atitinkamai. Nu viskas ok…
    Bet tai juk pusiau-foto realizmas. Bet koks 14-15 metų vaikas turintis šiokius tokius gabumus nutapytų panašų darbą, gal netgi ir geriau.
    Tai padaryti gali daug kas – tačiau kitaip pavaizduoti tikrovę – tikrai ne.
    Čia jau reikia stilių išugdyti. Šios panelės darbai kainuoja tūkstančius. O štai kita – Silvia Pelissero – parduoda pačius originalus už keletą tūkstančių. Yra darbų, kurie daug įspūdingesni, turi gilesnę prasmę.
    Pasaulis nesąžiningas. Ir vis dar negaliu su tuo susitaikyti.

    Patinka

  9. Labas, Aurelija 🙂

    Vargu ar tai aukštinimas, tiesiog sunku nematyti tokio talento.. Ir visi talentai netenka prasmės, kai pradedame matuoti juos pinigais. Taip, tokia sistema, kurioje mes visi gyvename – todėl šie darbai parduodami.

    Visi žmonės turi kažkokį talentą, ne visi jį išreiškia vaikystėje. Šios mergaitės talentas pasireiškė labai anksti – dar ir tuo ji įdomi. Ir ji tikrai gyvena savo kūryba ir be jos turbūt negalėtų..

    Manau, Aurelija, būtent dėl visko vertinimo pinigais gyvenimas ir yra nesąžiningas, nes tokiu atveju viskas vertinama pagal vertę, bet ne pagal prasmingumą – todėl ir vystoma tai, kas duoda pelną, o ne suteikia gyvenimui prasmę.

    Patinka

Parašykite komentarą