Rinkimės meilę

Kiekvieną akimirką nuo kiekvieno iš mūsų į pasaulį sklinda bangos kolektyvinės sąmonės paviršiuje.

Ir tik nuo mūsų priklauso, kokios jos.

Išmintingos ar klaidingos. Mylinčios ar piktos. Vienijančios ar skaldančios. Užjaučiančios ar smerkiančios. Dieviškos ar egoistiškos. 

Kiekvieną akimirką nuo kiekvieno iš mūsų į pasaulį sklinda bangos to, ką mes turime savyje. Todėl būk ypatingai atidus tam, kuo tu užpildytas ir ką skleidi, ir kai tik įmanoma, visada rinkis meilę.

Ir kuo daugiau tokių meilės bangų paviršiuje, sklindančių nuo kiekvieno, tuo daugiau šansų, kad vieną dieną visas paviršius taps meile.

Padėka autoriui! Pagal Edvard Taraščansky esė, vertė ruvi.t

Meilės ir gerumo mums visiems 🙂 !

Tai dėsningumas…

Gana dažnai išsekimas – tai ne pernelyg didelių krūvių ir poilsio ar atsipalaidavimo trūkumo pasekmė, o tuščio bėgimo rezultatas paskui tai, kas iš tiesų visai nėra būtina…

Menas gyventi – tai pirmiausiai saikingumas, kuris sugeba sustoti ir pasakyti sau, kad pakanka, mielieji.

Yra toks dėsningumas, kad maža visuomet tam, kas ieško išorėje, o ne viduje.

Pasitenkinimas net dėl pačių brangiausių žaisliukų baigiasi labai greitai, ir prieš bėgant ieškoti naujų, laužant save iki išsekimo, verta pagalvoti, kuo užpildyti visai kitą tuštumą…

Padėka autorei! Pagal Lilia Grad esė, vertė ruvi.lt

Meilės ir gerumo mums visiems 🙂 !

Savo greičiu

Kad iš tikrųjų pažintum pasaulį, vaikščiok pėsčiomis. Daryk tai taip dažnai, kaip tik gali.

Tavo asmeninis judėjimo greitis suteikia tau unikalią galimybę pasimėgauti gėlės aromatu, paragauti saldaus vaisiaus, kurį tu nuskynei nuo šakos, paglostyti šuniuką arba paspausti ranką draugui.

Tu gali žiūrinėti gyslotą lapą, skaityti seno, kaip pasaulis, medžio žievės hieroglifus, stebėti šurmuliuojančias skruzdėles ant saulės įkaitinto akmens rievių.

Tu gali pajusti savo kvėpavimo vienybę su viskuo, kas palengva, neskubant, juda gyvenimu šalia tavęs, su tavimi ir aplink tave.

Ir visa tai esi tu. Tikrasis.

Senovės graikai vadino kentauru žmogų, kuris beveik niekada nenulipdavo nuo savo žirgo, ir todėl praktiškai suaugo su juo į vieną sudarkytą nenatūralų organizmą. Tačiau žirgo greitumas nesuteikė kentaurui žirgo išminties ir atėmė žmogaus išmintį. Todėl kentaurai garsėjo savo sunkiu charakteriu ir visišku nesaikingumu.

Greičio saikingumas – išminties požymis. Ir, apskritai, visoks saikingumas – tai raktas į išmintį. 

Mes negalime įvaldyti jo, nes nuolat skubame, niekur ilgam nesustojame, lengvai ir greitai perjungiame savo dėmesį nuo vieno dalyko į kitą.

Tuo pačiu neišvengiamai kaupiame aplink save daugybę SVETIMŲ mums dalykų ir daiktų, pažinčių ir ryšių, neužbaigtų arba tuščių reikalų, apgaudinėdami save viltimi, kad kažkada sugrįšime prie jų, kad skirtume jiems nors truputį savo neįkainojamo laiko ir dėmesio.

Bet taip niekada nenutinka, nes mus traukte traukia ne mūsų reikalų ne mūsų greitis.

Kodėl mes bijome būti išmintingais? 

Todėl kad išmintis padaro mus ne tokiais, kaip visi.

Ne kiekvienas gali tam pasiryžti.

Padėka autoriui! Pagal I. Nemoff esė, vertė ruvi.lt

Meilės ir harmonijos mums visiems 🙂 !

Nors trumpam…

Suaugusiųjų pasaulyje, kur kasdienybės šurmulys ir pareigos pina rutinos raštus, kartais taip svarbu pažvelgti į viską per vaiko pasaulio matymo prizmę… Paimti pauzę nuo svarbių rūpesčių ir pareigų, ir trumpam tapti vaiku.

Vaikai tokie tyri ir nuoširdūs – jų laimei daug nereikia: balos, per kurią galima šokinėti, baliono žaidimams ir ledų saulėtą dieną… Paprastose akimirkose jie mato didelius stebuklus ir sugeba džiaugtis smulkmenomis, kurių mes, suaugusieji, dažnai nepastebime.

Pabūti vaiku – reiškia atverti naujas gyvenimo spalvas ir džiaugtis kiekviena akimirka. Pajusti begalinį įkvėpimą ir pamatyti pasaulio grožį, kurį mes taip dažnai priimame kaip savaime suprantamą dalyką… 

Autorius nežinomas, vertė ruvi.lt

Meilės ir gerumo mums visiems 🙂 !

Universalus priešnuodis

Priešnuodis beveik nuo visko… Jis visada po ranka, visada pasiekiamas.

Pakalbėjote su piktavaliu žmogumi, sutrikote – pakalbėkite su geru žmogumi. Perskaitėte kažką bauginančio ar keliančio nerimą – paskaitykite kažką gero, šviesaus. Apie meilę arba apie tai, kaip kažkam padėjo ar kažką išgelbėjo.

Jei jus kažkur nuliūdino, tuomet galima nusipirkti nedidelę dovanėlę arba pyragaitį. Cukrus kartais naudingas tokiu atveju. Arba galima paaukoti šiek tiek pinigų kažkam, kam dabar sunku. Jei jus skaudžiai stumtelėjo – galite kažką apkabinti. O netekties skausmą galima numalšinti rūpesčiu tais, kam jis dabar gyvybiškai reikalingas.

Nuo visko yra priešnuodis, ir jis visada ranka pasiekiamas. Svarbu kuo greičiau juo pasinaudoti, kuo skubiau! Taip senovės filosofai sakė: palaiminimas naikina prakeiksmus. O gėris naikina blogį.

Gėris ir meilė – universalus priešnuodis.

Padėka autorei! Pagal A. Kirjanovos esė, vertė ruvi.lt

Meilės ir gerumo mums visiems 🙂 !

Su pagarba vienas kitam

Dauguma žmonių nemoka susitarti kaip suaugę žmonės. Ir kuomet iškyla konfliktinė situacija, jie kaipmat pradeda gintis lyg vaikai ar paaugliai, naudodami tas priemones, kurias jiems taikė, arba tas, kurias taikė jie patys reikšmingiems jų gyvenime suaugusiems, ir tai suveikdavo.

Riksmai, kaltinimai, manipuliacijos, demonstratyvus įžeidumas, isterijos,  šantažas, skausmingiausių taškų spaudimas, ignoravimas arba tylėjimas – visa tai vaikiška gynyba.

Rezultatas – pykstasi du vaikai, kurie muša vienas kitą kastuvėliais ir kibiriukais per galvą. Jie neturi empatijos, užuojautos. Jie negirdi vienas kito.

Jų vienintelis tikslas – kuo skaudžiau suduoti, vietoje to, kad išspręstų ginčytiną klausimą. Todėl gaunasi, kad ir rezultato nėra, ir abu traumuoti. Štai taip ir griaunami santykiai.

Suaugę žmonės, atvirkščiai, išsiaiškina situaciją, kalba apie savo jausmus. Klauso ir stengiasi suprasti kitą. Kalba apie savo poreikius, jei reikia, derina ribas. Aiškinasi, kaip galima ir kaip negalima. Ieško sprendimo, kuris abiems tinka. Ir visa tai daroma su pagarba vienas kitam.

Sunkios, neaiškios situacijos būna visų gyvenime. Ir tokiais atvejais svarbu nepasiduoti emocijoms ir vaikiškoms reakcijoms, bet elgtis taip, kaip elgiasi suaugę žmonės.

Tuomet net sunkumai sutvirtina santykius, padaro juos maksimaliai harmoningais.

Padėka autorei! Pagal T. Gromova Godard tekstą, vertė ruvi.lt

Meilės ir santarvės mums visiems 🙂 !

Štai toks jis…

Birželis, birželis… Ką aš galiu apie jį pasakyti?

Galvoje kaipmat iškyla mintys apie ūkanotą vėsų rytą, žemuogių takelius ir apie dangų, sumaišytą su pavasariu. Birželis, birželis… Tu toks drovus ir kuklus, ir suprasti tave galima tik tuomet, kai myli!

Tu rašai eilėraščius dar nepražydusiais žolynais laukuose, mokai šokti mieguistus drugelius pievose, suteiki viltį kiekvienam, o pats slepiesi už šiltų, saulės sušildytų medžių kamienų. Bet taip tik iki tam tikro laiko…

O vieną dieną tu tampi visai kitoks. Tu daugiau nesislepi tankioje žolėje ar už debesų, bet drąsiai išeini į kelią. Klausi, iš kur aš žinau? Aš mačiau tavo pėdas ant tako. Ir rytas dabar jau šiltas, o danguje jau pavasario neliko nei pėdsako.

Birželis, birželis… Ir galvoje dabar nėra minčių. Vien tik saulė ir šiltas vėjas.

Štai toks jis. Birželis…

Padėka autorei! Pagal V. Dorn esė, vertė ruvi.lt

Meilės ir gražios vasaros mums visiems 🙂 !

Arčiau Tikrovės…

Neįsitrauk per daug į proto žaidimus.

Gėlė ant tavo palangės, kuri vysta dėl to, kad tu ją nuolat pamiršti palaistyti, ir tavo mintys apie didingą Visatos meilę, kuria tu pasirengęs apkabinti visą pasaulį, – kas yra tikroviškiau?

Kaip tai keistai beskambėtų, bet vystanti gėlė yra tikroviškesnė, nei visi tavo pamąstymai.

Todėl stenkis dažniau perjungti savo dėmesį į tuos paprastus dalykus, kurie yra tiesiog priešais tave. Tuo metu tu nustosi suktis proto minčių šurmulyje, kokios didingos tos mintys bebūtų, ir atsidursi žingsniu arčiau Tikrovės.

Pagal Judziro esė, vertė ruvi.lt

Meilės ir harmonijos mums visiems 🙂 !