Kantrybės klausimas

Mes iš tikrųjų galime pragyventi visą gyvenimą su žmogumi, kurį mylime. Pasirodo, kad ilga ir laiminga santuoka – tai ne tik gebėjimas mylėti besąlygiškai, bet ir.. kantrybės klausimas.

Taip, įsimylėjimas yra nuostabus, bet tai tik pirmas žingsnis į tikrą, brandžią meilę. Antras svarbus žingsnis – tai artimo žmogaus pasirinkimas ir pasiryžimas būti su juo.

O po to jau galime kartu gyventi ir stebėti, kaip įsimylėjimą keičia meilė, aistrą keičia švelnumas, susižavėjimą – pagarba, žodžius – jausmai, pasitikėjimą – ištikimybė, supratimą – artimumas, rūpestingumą – bendrumas, o šeimos siekius – vienybė.

Tik reikia visa tai pastebėti ir suprasti, kad meilė nuolat keičiasi: ji auga, stiprėja ir bręsta, o kartu stiprėja ir harmoningas ryšys tarp mylinčių žmonių.

Bet.. galima ir skubėti, bėgti per gyvenimą ir nematyti tų pasikeitimų – tikėtis, kad įsimylėjimas tęsis amžinai, reikalauti dovanų, meilės įrodymų ir daugiau romantikos, kaitinti aistras, reikšti pretenzijas, kovoti dėl dėmesio sau, pavydėti, ieškoti “tinkamesnio“ žmogaus ar “didesnės“ meilės.

Tačiau tikra meilė išauga tik iš rūpestingai auginamo įsimylėjimo daigelio, bet kad ji augtų – turime būti kantrūs. Antraip.. galime ir nepamatyti, kas iš to gležno daigelio išaugs..

Autorius nežinomas, vertė ruvi.lt

Saulėto ir šilto savaitgalio mums visiems 🙂 !

4 mintys apie „Kantrybės klausimas“

  1. Kaip taikliai ir gerai sudėliota ! Kaip tik tai, ko man šiuo metu labai reikėjo, dėkoju už įkvėpimą, miela, Ruvi! Gražaus savaitgalio 🙂

    Patinka

    1. Labas, Vilte 🙂 !

      AČIŪ 🙂 !

      Taip ir turi būti – turime įkvėpti ir palaikyti vieni kitus 🙂 .

      Kai saulė šviečia, visos dienos gražios 🙂 .. Ir Jums gražių dienų 🙂 !

      Patinka

  2. Miela Rūta,
    parašysiu ir aš savo mintis. Kantrybė – Dorybė ir Vertybė. Jei tai puoselėji, lieki apdovanotas. Anksčiau ar vėliau, bet Būtinai.
    Linkiu gausių dovanų Jums ir skaitytojams.

    Jau saulė slepiasi už debesėlio. Linkiu gero poilsio ir prasmingos naujos savaitės!

    Patinka

    1. Virginija, ačiū 🙂 ! Pritariu Jums pilnai: kantrybė tikrai didelė dorybė – tai gebėjimas laukti ir sulaukti pozityvių rezultatų, stebėti ir palaikyti geras tendencijas, o taip pat – neatsakyti negatyvumu į negatyvumą, ir tokiu būdu jį sustabdyti. Ir, žinoma, tai visada turi geras pasekmes, arba, kaip Jūs rašote – kantrybė visada apdovanojama..

      Jaukaus sekmadienio vakaro 🙂 !

      Patinka

Parašykite komentarą