Praregėjimai (20)

Planetai nereikia vis daugiau “sėkmingų žmonių“. Planetai dabar labai reikia mylinčių, kūrybingų, taikių, geranoriškų žmonių.. Jai reikia žmonių, šalia kurių visiems bus gera gyventi.

Planetai reikia žmonių su morale, kurie gali atgaivinti ir harmonizuoti šį pasaulį. Ir visos šios savybės neturi nieko bendra su mums peršama “sėkme“, kuri taip vertinama dabartinėje visuomenėje. (D. Orras)

************

Man visuomet kelia nerimą žmonės, kurių pagrindinis stimulas gyvenime – pinigai. Pavyzdžiui, ar galima pasitikėti gydytoju, jei pagrindinis jo tikslas – uždirbti kuo daugiau pinigų, o ne nuoširdus noras padėti kenčiančiam žmogui?

Pinigų-kredito sistemoje labai paplitęs klaidingas įsitikinimas, kad žmonėms reikalinga piniginė motyvacija tam, kad jis kurtų ar kažką pasiektų.

Bet juk daugybė žmonių, kuriais mes iki šiol žavimės – Leonardas da Vinčis, Mikelandželas, ir kiti – kūrė visiškai negalvodami apie pinigus, nes jiems buvo labai įdomu nagrinėti pasirinktas sritis, atrasti netikėtus sprendimus ar išrasti kažką naujo visų labui.

Jei žmogaus motyvacija – pinigai, tuomet dominuoja šaltas išskaičiavimas: visi įgūdžiai tampa tik priemone pasipelnyti, o kūrybingumas ir išradingumas – gęsta ir dingsta. (Ž. Fresko)

************

Kaip lengva mums įpiršti svetimas “vertybes“.. Mes jau patikėjome, kad pieno milteliai geriau už šviežią pieną, o išpūstas mielinis batonas sveikiau už naminę duoną..

Mes pakeitėme voveraites į šampinjonus, buvimą gamtoje – į furšetus, knygų skaitymą – į šopingus, o pokalbius – į derybas ir ginčus.

Ir štai vietoje draugų jau turime partnerius, vietoje mylimųjų – sugyventinius, o vietoje laimės – pasilinksminimus.

Mūsų jau negraudina filmai, mes nesikalbame nuoširdžiai ir atvirai, mes tapome santūrūs, paviršutiniški ir uždari.

Mes neįsivaizduojame savo gyvenimo be pinigų, bet lengvai apsieiname be meilės: išmokome gyventi dėl pinigų, iš išskaičiavimo, dėl asmeninės naudos.

Mokomės žaisti golfą, jodinėti, valdyti jachtas ir lėktuvus.. Vadiname vienas kitą ponais ir tvirtiname vienas kitam, kad gyvenimas puikus!..

************

Visus žmones šioje Žemėje galima suskirstyti į dvi grupes:

Pirmoji – tai žmonės, kurie suvokė ir pajuto, kad besąlygiška meilė – vienintelė sąmonės ir psichikos būsena, kai širdyje ramu, lengva ir šviesu.

Antroji – žmonės, kurie vis dar pakeliui į šį suvokimą.

************

Ir kodėl žmonės taip kankinasi, stengdamiesi atrasti savo gyvenimo misiją? O todėl, kad galvoja, jog gimė dideliems ir didingiems darbams.. Ir laukia-nesulaukia jų..

O juk atsakymas paprastas: mūsų misija – savo kasdieniniais mažais darbais dovanoti Gėrį ir kurti Harmoniją.. Gyvenimas tam suteikia daugybę galimybių: paguosti, padrąsinti, apkabinti, aplankyti, pagelbėti, pasikalbėti, sutvarkyti, išklausyti, nusišypsoti, įkvėpti, kurti, padovanoti, pavaišinti..

Daryti pasaulį geresniu – tai ir yra kiekvieno ir mūsų visų misija!

************

Kai kurie žmonės akimirksniu tampa burtininkais. Jie paprasčiausiai ima ir nusprendžia –  tiesiog čia ir dabar pasirinkti Meilę, ir – ištirpdo joje viską, kas buvo jų gyvenime.

Visais laikais svarbiausia – būti harmonijoje su pasauliu ir Visata, o dar svarbiau – su pačiu savimi. Ir – tikras stebuklas: tik Meilė padeda pasiekti šią harmoniją! O Meilė – visada mūsų širdyje..

Ir koks tikslas tuomet važiuoti į Tibetą, jei Tibetas – visur, jei tu pats sau – Tibetas! (A. Perle)

************

Parengė ruvi.lt

4 mintys apie „Praregėjimai (20)“

  1. Praregėjimas. Kaip tikslu!
    Ir dėka tokių minčių, žmonijos sąmonė keičiasi, auga… Skaičius “nušvitusiųjų“ plečiasi. Pats planetos keitimasis skatina tai. Vyksta “gimimas“ naujos Žemės ir naujos žmonijos, suvoksiančios, kad vienintelė universali, išgryninta Visatos energija yra Meilė. Besąlyginė Meilė – pats gryniausias šaltinis ir Esmė.
    Pirmiausia – kiekvienas iš mūsų easme Siela, Visatos ir Aukščiausiosios Sąmonės dalis. Susivokimas, atsivėrimas besąlyginei Meilei ir jos dėsniams žymi, jog baigiame mokslus mokykloje vadinamoje “Laikas ir Erdvė“.
    Ar tai nereiškia, jog prieš mus atsiveria kokybiškai nauja egzistencijos forma?

    Patinka

    1. Labas, Rolandai 🙂

      Pritariu pilnai, labai gražios jūsų mintys.

      Žemė ne tik “laikas ir erdvė“ mokykla, ji dar ir dualumo mokykla. Manau, kad gerokai mus visus dualumas pavedžiojo aplinkkeliais nuo savo esmės.. Bet dabar vis daugiau žmonių atsipeikėja nuo dualumo iliuzijų ir atgauna suvokimą, kad visi mes esame viena, ir kiekvienas iš mūsų – didelės visumos dalis (žmonijos, Žemės, Visatos), o todėl nuo kiekvieno iš mūsų priklauso, kaip sklandžiai atsivers ta naujoji egzistencijos forma 🙂 .

      Patinka

  2. Labas, leksai 🙂

    Iš tiesų – tai yra viena iš dualumo pamokų – nesusitapatinti tik su kūnu, paminus sielą, arba – nesusitapatinti tik su siela, paminus kūną. Reikia atrasti pusiausvyrą ir harmoniją 🙂 .

    Patinka

Parašykite komentarą