Ratai laukuose

Vienas iš neįmintų reiškinių, kuris pirmą kartą aprašytas dar 815 metais. Pirmasis mūsų laikų “ratų laukuose“ fenomenas užfiksuotas 1972 metais Anglijoje: du NSO “medžiotojai“A. Šatlvud ir B. Bond tapo liudininkais, kaip lauke savaime (jų tvirtinimu) lenkėsi grūdų stiebai ir suformavo taisyklingą ratą.

Vėliau ratų laukuose atsirado vis daugiau įvairiose pasaulio šalyse: Anglijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Japonijoje, Vokietijoje, Rusijoje. Šiam reiškiniui tirti sukurta cereologija (pagal derlingumo deivės Cereros vardą).

Ratų laukuose atsiradimo teorijų yra daug: dėl kamuolinio žaibo, dėl škvalų, skruzdžių, ežių, dėl NSO, ir t.t.. Paskutinioji versija – kad tai “protingų energijų“ (informacinių, energetinių, intelektualių), kurios yra mūsų planetos dalis – veikla.

Nors iš tiesų yra nemažai žmonių, kurie sugeba sukurti panašius ratus laukuose, tačiau yra požymiai, pagal kuriuos galima atskirti tikruosius ratus laukuose:

– jie atsiranda naktį arba anksti ryte vos per kelias sekundes;
– stiebai nesulaužyti, o išlenkti maždaug 3-5 cm nuo žemės ties pirmąja stiebo alkūne, 90 laipsnių kampu;
– figūros matematiškai tikslios, grūdų stiebai susukti į spiralę, kurioje panaudojamos auksinės proporcijos (Fibonačio seka);
– figūros dugnas gali turėti iki 5 sluoksnių, ir stiebai pasukti į priešingą pusę, nei apatinis sluoksnis;
– viduje ir aplink maždaug 3 kartus padidėjęs radiacijos fonas ir infraraudonasis spinduliavimas, magnetinio lauko svyravimai ir t.t..

Rato diametras gali būti net 300 metrų. Figūros laukuose jau seniai ne vien ratai, bet ir kvadratai, linijos, elipsės, trikampiai, rombai. Beje, rombas skaitomas Naujosios epochos simboliu. Ratai taip pat atsiranda ant vandens ir ant ledo.

Yra pažadėtos didelės premijos tam, kas įmins ratų laukuose mįslę. Atsakymą būtinai sužinosime, viskam savo laikas 🙂 .. O dabar pasigrožėkime šiuo fenomenu:

 

4 mintys apie „Ratai laukuose“

  1. Labas rytas 🙂

    beje, žiūrėdama į šiuos ratus, aš taip pat pagalvodavau apie nuostolius ūkininkams: kuo didesnė figūra, tuo didesni nuostoliai.. Bet, pasirodo, taip nėra – ūkininkai tai išnaudoja prisitraukdami turistus ir pardavinėdami nuotraukas ir suvenyrus.

    Manau, greitai viską sužinosime: juk viskas, kas nežinoma ar slapta, galiausiai išaiškėja 🙂 ..

    Patinka

Parašykite komentarą