Meilė

* Atmosfera šeimoje labai svarbi kiekvienam žmogui. Laimingas šeimoje žmogus visada psichologiškai stabilesnis ir ramesnis; jo nekankina vidiniai prieštaravimai ar paslėpta agresija, kurie gali prasiveržti ir paveikti kitas gyvenimo sritis. Laimingoje šeimoje auga laimingi vaikai..

* Kartais žmonės plaukia tėkme, kuri tiek įprasta, kad jos nepastebi. Yra žmogus šalia, ir atrodo, kad taip bus visada.. Tuo tarpu meilė yra gyva energija, kuri nepalaikoma tiesiog užgęsta. Meilės negali būti mažai ar per daug – ji yra arba jos nėra. Ir nors ji kantri, bet nepamirškime: tai veiksmas, išreiškiamas supratimu, švelnumu, dėmesiu, rūpesčiu, pagarba..

* Meilė padeda sveikti.. Susirgęs net geros fizinės būklės žmogus sveiksta lėčiau, jei jaučiasi nemylimas. Tuo tarpu jaučiantis meilę žmogus sveiks žymiai greičiau.. todėl teisi liaudies išmintis, sakydama, kad meilė – vaistas nuo visų ligų.

* Meilė skatina ir augimą. Vaikai, kuriuos nuolat skriaudžia namuose, dažnai būna mažesnio ūgio ir svorio, be to, turi ir neišsivysčiusių, užslopintų emocijų. Tačiau patekęs į mylinčią aplinką, toks vaikas greitai atsigauna – meilė ir čia daro stebuklus..

* Visi sutuoktinių charakterio bruožai ir savybės pilnai pasireiškia maždaug per penkerius bendro gyvenimo metus. Dažnai tai viena iš pirmųjų santykių krizių, dėl kurios kaltinama buitis ar rutininis gyvenimas. Tačiau tai tėra susitikimas su realybe: visos iliuzijos baigiasi, ir mes pamatome vienas kitą tokius, kokie esame iš tikrųjų, o ne tokius, kokius norėjome matyti. Jei nepriimame šios realybės, tuomet atrodo, kad meilė “praėjo“, ir.. galime pulti ieškoti kito žmogaus, kurį taip pat apdovanosime savo idealizuotais lūkesčiais. Kaip išvengti šios “krizės“? Tiesiog.. žengti į sekantį etapą – link brandesnių ir gilesnių jausmų, kitaip kiek santykių beužmegztume, mes nuolat sustosime ties šia riba. Dėl šios priežasties dažnai išyra ankstyvos ar skubotos santuokos.

* Nuostabus būdas atgaivinti meilę – prisiminti pirmąjį susitikimą, pirmąjį impulsą, kuris įžiebė meilę. Prisiminkite žvilgsnį, širdies plakimą, jaudulį ir ilgesį.. Šis pirmasis impulsas buvo toks stiprus, kad galiausiai suartėjote ir nusprendėte būti kartu. Toks prisiminimas tikrai sušildys širdį..

* Išmokti mylėti – didžiausias pasiekimas, nes tikroji meilė nenaikina, nekankina, bet atvirkščiai – pakylėja ir viską pagerina. Kankinamės dažniausiai dėl egoizmo ir aistrų. O iškilusioms meilės problemoms spręsti vienintelis “vaistas“ – kaip tik ir yra pati meilė.

* Jei išgyvenate santykių krizę, reiškia, reikia atsisakyti bendravimo būdo, kuris atvedė į šią krizę. Tam reikia tvirtai apsispręsti keisti senus įpročius ir bendravimo šablonus – stabdykite save kaskart, jei prie jų sugrįžtate. Senomis priemonėmis naujo nesukursite, todėl tobulinkite savo suvokimą ir jausmų išraišką. Jei būsite nuoširdūs ir nuoseklūs, sutuoktinis tikrai atlieps į šiuos pokyčius, o santykiai pasikeis.

* Ar yra idealios poros? Bent jau idealios poros apibrėžimas, siekiamybė? Pasirodo, yra: tai žmonės, kuriuos jungia harmoninga vienybė, besąlygiška meilė, bendros dvasinės ir šeimyninės vertybės. Taip pat kartu suformuota šeimyninio gyvenimo erdvė (dvasinė ir fizinė), pripildyta laime, džiaugsmu, kūrybiniu įkvėpimu ir puikia perspektyva 🙂 .

* Iš kasdienybės, kiekvienos akimirkos piname savo gyvenimą – tai mūsų nuolatinė kūryba, o ne tai, kas lyg savaime atsitinka ar prabėga. Mūsų valioje pildyti savo gyvenimą meile, įkvėpimo energijomis ir šviesiomis emocijomis. Gyvenkime ir kurkime iš meilės, meilėje, vardan meilės ir su meile – tai kelias į harmoniją.. 🙂

Gražaus visiems artėjančio savaitgalio! 😀

6 mintys apie „Meilė“

  1. Sveika, Vilte
    Mane sudomino teiginys apie meilės stygiaus ir vaikų ūgio priklausomybę. Pats buvau apie tai pagalvojęs (kad mažo ūgio žmonės kartais būna kompeksuoti ir pikti ne tik dėl savo ūgio einamuoju momentu, bet ir dėl nepalankių psichologinių sąlygų vaikystėje. Ką ir rodo mažas žmogaus ūgis. Aišku nevalia užmiršti, jog kartais tai elementari genetika ir meilės stygius čia nei prie ko.

    “Meilė skatina ir augimą. Vaikai, kuriuos nuolat skriaudžia namuose, dažnai būna mažesnio ūgio ir svorio, be to, turi ir neišsivysčiusių, užslopintų emocijų. Tačiau patekęs į mylinčią aplinką, toks vaikas greitai atsigauna – meilė ir čia daro stebuklus..“
    Gal yra koks šio teiginio šaltinis, ar čia tiesiog tavo nuomonė?
    Aš šią citatą išsisaugojau. ir norėčiau nurodyti šaltinį.:)

    Apie idealią šeimą gimė tokia mintis: Tai šeima, kurios nariai turi galimybę suvokti, išgyventi ir viešai išreikšti visus(sic!) savo jausmus. Ir, šioje situacijoje, vienas kito neužmuša (na, nenaudoja fizinio smurto, nes tai nedera su jų abiejų vertybėmis):))

    Vladas

    Patinka

    1. Vladai labas 🙂 !

      Šią mintį (teiginį) girdėjau beveik visose paskaitose ar seminaruose apie meilę, šeimą ar vaikučių auklėjimą. Dabar negaliu tau tiksliai parašyti, kieno ji, nes nurašiau iš konspektų.

      Manau, įvedus į internetinę paiešką, turėtų ir konkrečių tyrimų išduoti, nes tai patvirtintas faktas (kad nemylimi vaikai lėčiau vystosi), nors tu labai teisingai pastebėjai, kad tai nereiškia, kad kiekvienas mažo ūgio žmogus buvo nemylimas vaikystėje – gali būti, kaip rašai, elementari genetika. Čia gal daugiau norėjau pabrėžti, kad meilė gydo ne tik fizines, bet ir emocines žaizdas..

      O dėl idealios šeimos – man labiausiai artima mintis apie gerą perspektyvą 😀 ..

      Patinka

  2. Labas, Melisa 🙂

    Ką reiškia sekantis žingsnis po penkerių bendro gyvenimo metų? Tai, manau, žingsnis į brandesnius santykius, į besąlygišką meilę :).

    Gal tai nėra lengva įgyvendinti, nes dauguma mūsų turi ir lūkesčių, ir idealizacijų, ir.. savininkiškumo. Bet tikrai viskas įmanoma, jei mylime žmogų, tereikia paslėpti giliau egoizmą, nes dažniausiai galvojame: ko aš noriu, ką aš norėčiau gauti iš santykių, o juk mylimas žmogus taip pat turi savo lūkesčius santykiuose.. Todėl ir turime išmokti pasikalbėti apie tai, kas abiems svarbu, o ne reikalauti ar laukti, kol mylimas žmogus atspės norus 🙂 .

    Patinka

  3. Teko daug bendrauti su ivaikintais vaikais ir jų tėvais. Patekę į šeimą vaikai per pirmus metus metus neįprastai daug paauga. Ir tai neišgalvota, o faktas.

    Patinka

  4. Laba diena, UPS 🙂

    Ačiū, kad pasidalinote savo patirtimi. Gaila, nepasižymėjau šaltinio, kur tai paminėta kaip įrodytas faktas. Gal todėl, kad man tai atrodo savaime suprantama.

    Meilė iš tiesų stebuklinga jėga, nes dovanoja vidinę ramybę, pasitikėjimą, vienybės jausmą. Visi reaguoja pozityviai į nuoširdų jausmą ir visus jis sušildo: žmones, gyvūnus, augalus, visa, kas gyva :), ir kiekvienas į tai atliepia 🙂 .

    Patinka

Parašykite komentarą