Simoronas: jokių problemų :)

Kai esame nemalonioje situacijoje, mes joje dalyvaujame, pasijungiame emociškai, ir dažniausiai negalime pažiūrėti į visa tai ramiai, lyg iš šalies, ir padaryti teisingas išvadas. Simorono sistema siūlo kuo ramiau reaguoti į kritines aplinkybes, neužsikabinti už jų negatyvumo ir kuo greičiau jungtis į pozityvumą. Siūlomi ir keli būdai pažiūrėti į situaciją lyg iš šalies – tai padeda optimaliausiai ją išspręsti.

Pirmasis būdas – aprašyti situaciją, kuri kelia nepasitenkinimą. Pavyzdžiui: “ Aš pakeičiau darbą, kuriame kolektyvas mane nelabai šiltai priėmė, o viršininkas nuolat apkrauna nepakeliamais darbais, o ir pinigų gaunu mažai“. Dabar pakeičiam visus istorijos dalyvius į vienintelį įvardį “aš“ ir žiūrim, kas gaunasi: “ Aš pakeičiau darbą, ir aš nelabai šiltai save priimu, aš nuolat apkraunu save nepakeliamais darbais, o ir savęs aš gaunu mažai“.

Perskaičius naująją istoriją, nuotaika keičiasi – žmogus tampa situacijos šeimininku, taip pat gali pamatyti raktelį problemų sprendimui – ar tik ne jis pats dėl nepasitikėjimo savimi ar dėl naujos situacijos baimės mato vien tik bloga ir apsiima tai, kas jam nepriklauso? Perskaičius naująjį sakinį, ir nuotaika keičiasi, ir būdų pataisyti situaciją lengviau galima pamatyti – juk pamatom tai kitu kampu, tarsi naujai 🙂 .

Antrasis sprendimo būdas – susiklosčiusioje situacijoje suteikti sau kitą vaidmenį, geriau humoristinį. Pirmiausia užrašom savo būseną vienu sakiniu, tarkim: “Aš sėdžiu prie lango ir liūdžiu“. Keičiam sakinį, įpindami humoristinę gaidelę, pvz.: “Aš pūkuota katė su skrybelaite, sėdinti prie lango, dainuojanti meilės dainas ir gaudanti saulės zuikučius“.. Vyrai įvardina jų dvasią atitinkantį herojų, bet būtinai su humoristinėmis detalėmis. Pakartojus kelis kartus tokį sakinį, nuotaika keičiasi automatiškai, o visos negatyvios emocijos subyra lyg kartoninės dekoracijos 🙂 ..

Trečiasis būdas – simoroniški šokiai ir ritualai. Skirtingai nei įprasti šokiai ar ritualai, kurie grindžiami tradicijomis, simoroniški gimsta pagal situaciją spontaniškai. Nuotaikai praskaidrinti šokiui galime apsirėdyti neįtikėtinais rūbais, šokti vieni – tol, kol smagu ir kol pajusime, kad pakaks.. tai tarsi dinaminė meditacija. Ritualus taip pat susigalvojame savo: pavyzdžiui, “pritraukti“ svajonių vyrui į namus galime nupirkti labiausiai patikusias vyriškas namines šlepetes ir pastatyti jas prieškambaryje.. o tam, kad įsigytume svajonių butą ar namą, galime “išrašyti“ sau įsivaizduojamus nuosavybės dokumentus 🙂 ..

Svarbiausia – pozityvumas ir neriboti savęs savo drąsiausiose vizualizacijose. Kuo dažniau būti Kūrėjo būsenoje, kur polėkis ir laisvė, kai su dvasiniu pakilimu atliekame visus darbus lyg meno kūrinius: nuo kasdieninių darbų iki maisto gaminimo ir buities, nuo kūrybos iki mokslinių atradimų.. Simoroniečiai savo gyvenimą kuria lengvai, neprisirišdami, kasdien harmonizuodami ir pripildydami džiaugsmu savo realybę. Tik tiems, kurie analizuoja ir bando sisteminti, simorono ritualai neveikia 🙂 ..

Tiems, kuriems simorono principai patinka, noriai taiko juos gyvenime ir pastebi ilgainiui, kad problemų nelieka.. Pasikeitusi žmogaus vidinė būsena keičia ir gyvenimo aplinkybes. Nevykėlio reakcija (negaliu, nemoku, nesugebėsiu) ir pykčio reakcija (kuri pajungia ambicijas ir egoizmą) gimdo nesėkmes gyvenime. Simoroniečiai juokauja, kad kvailas pyksta, o išmintingas daro išvadas 🙂 ..

Padaryti ir psichologiniai tyrimai, kodėl simorono sistema “veikia“. Visa, kas gali pasirodyti keista ar atrodyti lyg žaidimas ar kažkas nerimto, iš tiesų išlaisvina žmogų ir atveria jo kūrybingumą. Psichologų išvados tokios:
1. Šioje sistemoje mes atsisakome vidinio kontrolieriaus, kuris visada “žino“ ir valdo mus.
2. Lengvumas leidžia “įsijausti“ lyg vaikui į įvairius vaidmenis ir pamatyti situaciją iš šalies.
3. Mes išleidžiame į laisvę viską, kas buvo slopinama pasąmonėje ir ji pagaliau pradeda veikti mūsų pačių labui.
4. Mes pasijungiame į mus supančią kūrybinės energijos tėkmę.
5. Mes suvokiame, kad viskas įmanoma, ir “leidžiame“ sau priimti gyvenimo dovanas.
6. Mes imamės atsakomybės už tai, kas vyksta mūsų gyvenime.
7. Mes sekame savo prigimtimi ir išnaudojame geriausias savo savybes, tarp jų ir ketinimo galią.

Štai taip – lengvai, kūrybiškai 🙂 .. Mane ši saviugdos sistema sužavėjo optimizmu, priemonių paprastumu ir žaismingumu. Iš tiesų – mes labai dažnai viską perdedame ir padarome sudėtingai, tuo pačiu apkraudami save nesibaigiančiomis problemomis.. Tuo tarpu kiekviename iš mūsų glūdi Kūrėjas ir neatsiejamos jo savybės: tikėjimas tuo ką darome, džiaugsmas ir grožis 🙂 ..

10 minčių apie „Simoronas: jokių problemų :)“

  1. Taip įtraukė knyga apie Simorono sistemą, kad iki paryčių skaičiau. Įspūdis – nuostabu, linksma ir tikrai viskas įmanoma! Būtinai pritaikysiu savo gyvenime, jau taikau 😉 . Toj knygoj dar yra linksmas būdas pasveikti nuo gripo per valandą 🙂 ! Super, labai patiko ir ačiū, kad pasidalinai 🙂

    Patinka

  2. Labas, Bagira 🙂 . Žinai, kai aš šią sistemą aptikau, taip pat perskaičiau vienu prisėdimu 🙂 .. taip viskas nauja ir įdomu pasirodė.. Džiaugiuosi, kad tau patiko ir kažką radai sau 🙂 ..
    Aš taip pat daug ką taikau, ypač kai liūdesiukai užbėga.
    Tai kad jie ten visas situacijas, ne tik gripo, išsprendžia lengvai ir smagiai 🙂 .

    Patinka

  3. Paskaičius dar pagalvojau, kad knyga šita pakankamai didelės apimties, o tu taip glaustai ir tiksliai perteikei esmę 🙂 nesuprantu, kaip tai įmanoma. Gabi tu pas mus! 🙂 🙂

    Patinka

  4. 😉 Taigi aš turiu stebuklingus akinius, kurie bet kuriame tekste riebiu šriftu pabrėžia tik tai, kas svarbiausia 🙂 viskas paprasta.. o tu galvojai, kam aš simorono sistemos prieš kelis metus mokiausi? 🙂

    Patinka

  5. Ha, štai kaip vadinasi sistema pagal kurios kai kuriuos dėsnius stengiuosi gyventi 🙂 Visada vadinau tai tiesiog “būti sąmoningu“ 🙂 Negalvojau, kad yra dar ir sistema kažkokia kuri apibūdina visą tai 🙂 Dėl pasidavimo emocijoms galiu pasakyti, kad tikrai puikiai sekasi spręsti konfliktus kai stebi viską iš šalies, tada gali labai blaiviai, greitai ir taikiai viską išspręsti 🙂 Kalbat apie knygą, gal galima būtų autorių ir pavadinimą? Nes susidomėjau 🙂

    Patinka

  6. Labas, mop 🙂 Man ši sistema taip pat labai patinka 🙂
    Čia antra rašinio dalis, skaityk dar prieš tai parašytą pirmą dalį – “Lengvai :)“.
    Ten paminėjau ir knygą – V.Gurangov, V.Dolochov “Kurs načinajuščego volšebnika“. Ji yra bibliotekoje: http://www.universalinternetlibrary.ru . Atrandama, nuspaudus viršuje pirmą autoriaus pavardės raidę.

    Patinka

Parašykite komentarą